صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی

صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی

بهترین روش پیدا کردن صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی کدام است؟

صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی چه ویژگیهایی دارد؟

صدای اوج  یا صدای میانی در آموزش خوانندگی ترکیبی از صدای سینه و صدای سر هست.یعنی کاملاً بین صدای سینه و صدای سر صدای میکسد ویس یا صدای اوج و صدای میانی قرار گرفته است که به آن صدای بِلِند یا ترکیبی نیز می گویند.

برای درک بهتر مطلب صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی ویدئوی زیر را ملاحظه فرمائید:

چگونه صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی را پیدا کنم؟

آسانترین روش پیدا کردن صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی این است که ابتدا جایگاه صدای سر را بخوبی پیدا کنیم و بشناسیم.

بزرگترین اشتباهی که هنرجویان عزیز می کنند این است که تصور می کنند باید صدای سینه را بالا بکشند و صدای اوج یا صدای میانی را اجرا کنند ، در حالی که این کاملاً اشتباه است.

اگر ما جایگاه صدای سر را بخوبی درک کرده باشیم و بلد باشیم که چگونه می توانیم تایروئید خود را تیلت کنیم به درک خوبی از صدای سر رسیده ایم .

پس ما تا تیلت کردن یا بالا بردن تایروئید را یاد نگیریم و سهم صدای سر در صدای میانی را بخوبی یاد نگیریم نمی توانیم صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی را به خوبی تولید کنیم.

وقتی ما از صدای سینه شروع به خواندن کرده ایم و به سمت صدای سر حرکت می کنیم باید بتوانیم بخوبی رجیستر صوتی را عوض کنیم و با سادگی و سبکی به صدای سر برسیم.

بصورت کلی وقتی به نتهای بالا می رسیم حنجره منقبض می شود و مقداری بالا می آید . ما با تمرینهایی باید به حنجره یاد بدیم که منقبض نشود و بالا نرود.

کار دیگری که باید بکینیم این است که در صحبت کردن هم در جایگاه صدای سر و صدای اوج یا صدای میانی صحبت کنیم تا بمرور زمان حنجره به این مدل صداسازی هم عادت کند.

پس برای درک صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی حتماً باید صدای سر را بخوبی درک کرده باشیم.

ما در موسیقی ایران چه در پاپ و چه در موسیقی سنتی صدای سر خالص نداریم و عمدتاً از صدای اوج یا صدای میانی استفاده می شود.

صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی

بعنوان مثال در موسیقی سنتی هم که تا نت دو اکتاو پنج شما می شنوید سهم صدای سینه در آن بسیار زیاد است و صدای سر خالض در آن وجود ندارد و بهمین دلیل خواندن اوج آواز سنتی ایران این میزان مشکل است.

رنگ صوتی صدای سر را ما بصورت کلی در آواز ایرانی نداریم و این دریغ است.

در آواز پاپ ایران هم همین است و سهم صدای سر در آن بسیار کم است.

با توجه به موسیقی ایران زیبایی و توانایی خواننده های مختلف بر مبنای صدای اوج یا صدای میانی که تولید می کنند مشخص می شود.

حتماً حواسمان باشد که صدای میانی را باید در بدنمان کشف کنیم و آنرا درک کنیم و به حافظه ی عضلانی بسپاریم.

به همین دلیل رسیدن به یک صدای اوج یا صدای میانی زمانبر است و حتی شاید تا سالها بطول انجامد.

همینطور که در بالا اشاره شد حرف زدن در جایگاه حنجره بالا یا نتهای بالا می توانید خیلی کمک کنید تا بدنتان صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی را بهتر درک بکند.

بصورت کلی کشیدن صدای سینه به سمت بالا برای رسیدن به صدای اوج یا صدای میانی بسیار برای صدای ما مضر است پس حتماً حواسمان باشد صدای سینه را بالا نکشیم چون مدام حس تنش و انقباض و فشار را به مخاطب ما انتقال می دهد.

صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی

اگر در تبدیل صدای سینه به صدای سر مشکل دارید نگران نباشید با تمرینهایی مثل لیپ رول و گوگ گوگ و گیگ گیگ و او او او در گامهایی که صدای میانی و صدای سر با آن درگیر است براحتی می توانیم این شکست صدا را رفع کنیم.

وقتی می خواهیم اوج بخوانیم باید دقت کنیم مانند ماشینی که می خواهد با سرعت برود حتماً باید دنده را از یک به دو و … تغییر دهد وگرنه موتور ماشین از شدت فشار پائین می آید.

یک نکته ظریف در اوج خوانی ارتباط معکوس ارتفاع صوتی با شدت صوتی است ، یعنی هرچه نتها بالاتر می روند ما نباید فریاد بزنیم بلکه باید حجم صوت و شدت صوت را پائین بیاوریم و با کمک رزوناتورها صدا را بزرگ کنیم.

مدام در خواندن نتهای صدای اوج و صدای میانی در آموزش خوانندگی باید بخودتلقین کنیم که من راحتم و سبک می خوانیم.

تمرینهایی برای کشف و تقویت صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی:

1- دماغ را می گیریم و روی گام با مصوت ششششش یکی یکی نتها را بالا می رویم

2- لیپ رول از صدای سینه به سمت صدای سر

3- برای رفع اختلال صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی با گذاشتن یک انگشت در بین دندانها اختلالات زبان و فک رفع می کنیم.

4- با گیگ گیگ گیگ یکی یکی نتها را تا صدای سر بالا می رویم.

5- با گوگ گوگ گوگ یکی یکی نتها را تا صدای سر بالا می رویم.

دوستان بسیار مهم است که بعد از تمرینات صداسازی بلافاصله و بلا درنگ آهنگ را بخوانیم و حتی حرف هم نزنیم تا این عادت جدید وارد حافظه ی عضلانی ما شود .

6- صدای ناله بچه تخس را تقلید می کنیم و یکی یکی نتهای گام را بالا می رویم.

7- تمرین نِی نِی را یکی یکی در نتهای گام به سمت صدای سر بالا می رویم.

صدای اوج یا صدای میانی در آموزش خوانندگی

اگر این مطلب برایتان مفید بود حتماً این مطلب را برای دوستانتون هم بفرستید تا آنها هم بتوانند بهتر آواز بخوانند و موقع ارسال حتماً یک کامنت از خودتان در مورد این فایل بگذارید و در مورد فایل توضیح دهید چون کامنت شما به این مطلب ارزش و وزن می دهد .

برای مطالعه مطلب صدای سر خود را پیدا کنید اینجا لطفاً کلیک کنید.

برای مطالعه مطلب تفاوت صدای سر و صدای فالستو اینجا لطفاً کلیک کنید.

لطفاً برای درک بهتر این مطلب ویدئوی آموزش مربوط به آن که در بالای همین صفحه قرار دارد را ملاحظه بفرمائید.

اگر علاقمند آواز خواندن و آواز خوب شنیدن هم هستید جلسات دورهمی کافه آواز را از دست ندهید.ما در کافه آواز گروههای دورهمی 5 نفره داریم که در آنها دوستان از هم حمایت می کنند و به رشد هم در آواز کمک می کنند.برای شرکت در جلسات لطفاً به شماره ی 09351751855 در تلگرام پیام دهید.

خیلی سپاسگزارم که این مطلب را خواندید و منتظرم در کافه آواز شما را ببینم. در کافه آواز نوینترین مطالب صداسازی جهان رایگان در دسترس شماست.

نویسنده : مهدی هدایی

منابع:

https://www.wikihow.com/Sing-in-Mixed-Voice

https://www.vocalskills.co.uk/mixed-voice-explained.html

کافه آواز وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *